Copyright ©
Han van Meegeren-HOME.

Vermeer.

De Emmaüsgangers.

De Dienstmaagd.

Opa en De Schildersfamilie.

Opa, Ir.Witteveen en de poedels.

ander religieus werk.

GALERIJ.

Jacques van Meegeren.

ONECHTE VAN MEEGEREN'S.

TE KOOP.

Verantwoording.

 contact@hanvanmeegeren.nl

 TERUG NAAR HOME-PAGE
Han van Meegeren-HOME
Han van Meegeren-HOME
Han van Meegeren-HOME
Links de afbeelding in Han’s boek “TEEKENINGEN 1” uit 1942, plaat 32.
Rechts het schilderij zoals ik het in 1972 bij Opa thuis fotograveerde, in kleur ... Ik heb maar 1 foto ... door geschillen binnen de familie kan ik er niet meer bij ...
Dit is de eerste keer dat dit schilderij weer getoond wordt, het is een pastel en het is in kleur opgezet. Door vocht aan deze buitenmuur is het zuurhoudende papier vreselijk aangetast en vertoond duizenden schimmel- en vochtplekken in het papier. Intussen hangt het nu, te laat voor de schade, aan een binnenmuur.
De lijst zit er omheen sinds 1942. Opa wilde nooit aan de buitenwereld vertellen dat hij werken van Han van Meegeren in zijn bezit had. Angst voor diefstal en angst voor het beruchte imago dat Han van Meegeren na de oorlog had gekregen. Ik herinner mij het onderzoek van Marijke van den Brandhof, er mocht niets gezegd worden, buiten de familie, over de 3 werken van Opa, ze staan dan ook alle 3 niet in haar boek ... “Een vroege Vermeer uit 1937, Marijke van den Brandhof, Het Spectrum B.V. 1979”
        Opa en
  De Schildersfamilie
De Schildersfamilie
“De Schildersfamilie” is aangekocht door Opa in 1942 te Den Haag op de tekeningententoonstelling in Panorama Mesdag, januari 1942.
Sinds deze datum en publikatie in Teekeningen 1, 1942, was het nooit meer gezien ... Het leek verdwenen.